Anglia - Gödöllői Református Líceum Gimnázium

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Anglia

Médiatár > Archívum > Nyári táborok 2014

Augusztus 10-én egy 13 licistát számláló igen lelkes csapattal (és még egy emeletes busznyi más iskolákból érkezett diákkal és tanárral) elindultunk meghódítani Angliát.  Első megállóhelyünk Dover volt, ahol szakadt az eső, így túl sokat nem időztünk, majd 22 órányi buszozás után, jól megérdemelt jutalomként Canterbury-ben már verőfényes napsütés fogadott minket. Késő délután megérkeztünk Londonba és mindenki megismerkedett a vendéglátó családjával, majd az este hátralévő részét velük töltöttük. Másnap felfedeztünk milyen elképesztően gazdag a British Múzeum műkincsállománya, majd London híres bevásárló utcájában, az Oxford Street-en keresgélhetett mindenki ajándékot, emléket szeretteinek és saját magának. A nap végén pedig a London Eye óriáskerekéről csodálhattuk meg London szépségeit madártávlatból.

A következő napok programja is rendkívül színes és sokrétű volt, a teljesség igénye nélkül néhány emlékezetes momentum: séta a St James
s parkban a Buckingham Palotához és a híres őrségváltás megtekintése, a Covent Garden utcai művészeinek műsora, a National Gallery fantasztikus festménygyűjteménye, a Trafalgar tér kivilágított szökőkútjai, a Natural History és a Science Múzeum páratlan tárlatai, a Madame Tussauds-ban készült felejthetetlen fotók kedvenc sztárjaink kíséretében és a Tower sziluettje a hirtelen jött de annál elementárisabb erővel ömlő esőben, és végül Greenwich a tengerészeti múzeummal és a 0. hosszúsági fokkal. A számos csodás látnivaló mellett, a családoknál eltöltött idő, a velük való ismerkedés, beszélgetés, a nem mindig osztatlan sikert arató helyi ételspecialitások megismerése és a többi kulturális élmény mind-mind rendkívül hasznos motivációs tényező a nyelvtanulás szempontjából.

Túlzás nélkül mondhatom, hogy felejthetetlen napokat töltöttünk el Londonban és talán az sem túlzás, hogy bármelyikünk habozás nélkül vállalná újra a kétszer 22 órás buszozást, buszon alvást és egyéb kényelmetlenségeket hogy újra átélhesse mindezt.
Nagyon jó utat és hasonló élményeket kívánunk a novemberben Londonba induló Líceumi csapatnak is!
Sz. J.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz