Nyári táborok - Gödöllői Református Líceum Gimnázium

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nyári táborok

Médiatár > Archívum > 12/13 tanév
Szabad ég alatt a Cserehátban

Kéktúra tábor 2012

Idén 18. alkalommal kerekedtek föl a túrázást és nomád vándorlást kedvelő licisták. A Cserehát szelíd, de annál szebb vidékeit jártuk be az Országos Kéktúra vonalán Encstől Bódvaszilasig. A hat nap alatt aludtunk tornateremben, régi iskola padlóján, sátorban, de leginkább a csillagos ég alatt a tűzhely parazsa mellett.
Mintegy 90km-t kellett hátizsákkal megtenni, de Zsolt bácsi gps-e gondoskodott róla, hogy ez ne legyen több.
Akadt olyan is, aki a csereháti szakasz nagy részét kemping-biciklivel tette meg, hogy csatlakozhasson hozzánk.Láttunk egy különleges barlangot is az Esztramos hegy szívében, a létrák mélyén 23m és 44m mély tavakkal, varázslatos cseppkövekkel.
Köszönjük Zsófi néninek a finom ételeket, Attila bácsinak a jó reggeli történeteket, Sára néninek a gombapörköltet.
Találkozunk jövőre az Aggteleki-karsztban.

Pertis Szabolcs

Biológia tábor


2012 július 9 és 13 között Horváth Zsolt tanár úr vezetésével és Mácsai Tamás tanár úr közreműködésével biológia táborban vehetett részt 16 diákunk. A tábor a Börzsöny hegységben került megrendezésre, a szállás Királyházán a Mol Bányász kulcsosházban volt. A táborban sok érdekességgel ismerkedhettek meg közelebbről a biológiát kedvelő, lelkes diákok, többek között átnézték a Börzsönyben található társulásokat, rendszertani és növénymorfológiai ismeretekre tehettek szert, mikroszkópoztak és szövettani vizsgálatokat is folytathattak. Bizonyára mindenki rengeteg élménnyel és nagyon sok hasznos ismerettel tért haza.Pertis Szabolcs

Tanévnyitó csendesnapok


Csendesnapok az új elsősökkel és szüleikkel Tóalmáson.


Lélekemelő napok. Szép emberek, szép gondolatok. Jó volt Isten csendjében megpihenni. Persze játszottunk is, felhőtlenül, a ránk mosolygó nap alatt.

Köszönjük a Jóistennek ezeket a perceket.

Hisszük, hogy tudásban és lélekben megerősödve kezdjük el a 2012/13-as tanévet.

A  7. évfolyam

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz